Digitaal werken

Natuurlijk werken we op onze school veel met digitale toepassingen zoals laptops en online programma’s. Hieronder vertellen we meer over onze digitale manier van werken.

Blended learning  
Alle leerlingen bij ons op school hebben een laptop, die op school en thuis wordt gebruikt naast boeken en schriften. Leerlingen werken bij ons op school met zowel digitale programma’s als met fysieke werkboeken en boeken.  

Elektronische leeromgeving 
Bij ons op school werken we met SOM-today als ondersteunende elektronische leeromgeving. In deze elektronische leeromgeving kun je online roosters, lesmaterialen en lesprogramma’s bekijken en gebruikenSOMtoday biedt leerlingen inzicht in al hun schoolmiddelen.  

Digikunde  
Bij ons op school krijgen leerlingen in klas 1 en 2 het vak digikunde aangeboden. In de lessen digikunde helpen wij leerlingen om mediawijs te worden. Je leert hoe een ICT-toepassing je kan helpen een vraagstuk op te lossen. Daarnaast besteden we uitgebreid aandacht aan de informatie en ICT-vaardigheden. In ons medialab leer je omgaan met 3d-ontwerpen en printen en maak je gebruik van de virtual reality technologieën. Ook andere vakken maken gebruik van de technische toepassingen.  

Ons medialab  
Ons speciaal ingerichte medialab is een eigentijdse ruimte waar leerlingen de mogelijkheid hebben om met behulp van technische attributen meer te leren over de digitale wereld. De lessen digikunde in het eerste en tweede leerjaar vinden plaats in dit medialab. Daarnaast maken andere vakken ook gebruik van de toepassingen die hier te vinden zijn. Ook bieden wij leerlingen individueel de mogelijkheid om in ons lab op digitale ontdekkingsreis te gaan.