Aanmelden hoger leerjaar

Wil jij je aanmelden bij ons op school in een hoger leerjaar dan de brugklas? Dan raden we jou aan om onderstaande informatie samen met jouw ouders goed door te lezen.

Procedure aanmelding hogere leerjaren voortgezet onderwijs (Amstelland)

Procedure aanmelding hogere leerjaren voortgezet onderwijs
In de regio Amstelland is, naast de kernprocedure voor de overstap van basisschool naar middelbare school, ook een gezamenlijke kernprocedure ontwikkeld voor de zogenaamde zij-instroom: instroom in een hoger leerjaar dan leerjaar 1. In deze procedure gaat het om een overstap na de zomervakantie naar alle leerjaren behalve havo 4. (Daarvoor is een aparte kernprocedure ontwikkeld). Bij overstap gedurende het schooljaar (verhuizing) kunnen ouders rechtstreeks contact opnemen met één van de scholen en wordt er naar bevind van zaken gehandeld. Uitgangspunt is dat elke leerling die in Amstelland woont, ook een plek krijgt op een school in onze regio. De procedure zij-instroom vindt u hier.

Op dit moment is het niet meer mogelijk om je aan te melden als zij-instromer voor komend schooljaar.

 

Aanmelden in havo 4

Wil jij bij ons op school instromen in havo 4? Dan is het de bedoeling dat je dit doorgeeft aan de decaan van jouw eigen school voor 1 april.  Meer informatie over deze aanmeldprocedure krijg je van jouw eigen decaan.

Begin juni krijgen leerlingen te horen of ze geplaatst kunnen worden bij de  school van hun voorkeur.

*Bovenstaande procedure geldt voor leerlingen die willen instromen in havo 4 en afkomstig zijn van één van de volgende scholen: Thamen, Yuverta, Alkwin College, De Appollo, Veenlanden College, Keizer Karel College, CSB, Herman Wesselink College of Pantha Rei.