Aanmelden hoger leerjaar

Wil jij je aanmelden bij ons op school in een hoger leerjaar dan de brugklas? Dan raden we jou aan om onderstaande informatie samen met jouw ouders goed door te lezen.

Procedure aanmelding hogere leerjaren voortgezet onderwijs (Amstelland)

Het is momenteel niet meer mogelijk om je aan te melden als zij-instromer voor schooljaar 2024-2025. Hieronder kun je wel zien hoe de procedure verloopt.

In de regio Amstelland is, naast de kernprocedure voor de overstap van basisschool naar middelbare school, ook een gezamenlijke kernprocedure ontwikkeld voor de zogenaamde zij-instroom. Dit is de instroom van een leerling in een hoger leerjaar dan leerjaar 1. In deze procedure gaat het om een overstap ná de zomervakantie naar alle leerjaren behalve havo 4. Informatie over de overstap naar havo 4 staat helemaal onderaan deze pagina.

De procedure zij-instroom vindt u hier.

Aanmelden zij-instroom
Om je aan te melden moet je je vóór 1 mei 2024 twee digitale aanmeldformulieren invullen:

  1. Namelijk het aanmeldformulier van het samenwerkingsverband. Dat kan via deze link: Centraal aanmeldformulier (google.com) Geef hier een 1e, 2e en 3e voorkeur aan.
  1. Als wij de school zijn waar je 1e voorkeur naar uit gaat, meldt je je tevens aan via ons aanmeldformulier: Zij-instroom aanmeldformulier

Na ontvangt van het aanmeldformulier van onze school sturen wij een bevestiging van de aanmelding en de vervolgstappen.

Plaatsing
Aan het einde van het schooljaar bespreken de scholen in Amstelland de aanmeldingen uit het centraal aanmeldingsformulier. In de week van 15 juli 2024 ontvangen je ouders informatie over een mogelijke plaatsing, gevolgd door eventuele intakegesprekken.

Tot slot wijzen wij u, als ouders/verzorgers, er op dat het vanzelfsprekend van groot belang is dat u met de huidige school van uw kind gedurende de rest van het schooljaar contact onderhoudt over ontwikkelingen van uw kind en over de juiste voorbereiding van een eventuele overstap.   

Vragen?
Voor meer informatie kunt u mailen naar leerlingenadministratie@amstelveencollege.nl.

Zij-instroom in huidige schooljaar
Bij overstap gedurende het schooljaar, bijvoorbeeld in het geval van een verhuizing, kunnen ouders rechtstreeks contact opnemen met de leerlingen administratie, leerlingenadministratie@amstelveencollege.nl.

Aanmelden voor havo 4

Wil jij bij ons op school instromen in havo 4? Dan is het de bedoeling dat je dit doorgeeft aan de decaan van jouw eigen school voor 1 april.  Meer informatie over deze aanmeldprocedure krijg je van jouw eigen decaan.

*Bovenstaande procedure geldt voor leerlingen die willen instromen in havo 4 en afkomstig zijn van één van de volgende scholen: Thamen, Yuverta, Alkwin College, De Appollo, Veenlanden College, Keizer Karel College, CSB, Herman Wesselink College of Pantha Rei. 

Kom je van een andere school en wil je meer informatie over instromen in havo 4 volgend schooljaar? Dan verzoeken wij u om een mail te sturen naar Wietske van Esveld: wesveld@amstelveencollege.nl.