Laptops

Op school werken we naast boeken ook met laptops. We werken hierbij samen met The Rent Company. Op deze pagina vind je meer informatie over het gebruik en de aanschaf van een laptop.

Werken met een laptop
Een laptop is een eigentijds hulpmiddel dat verplicht is in klas één tot en met zes. Het staat ouders vrij om zelf te bepalen waar én bij wie zij de laptop aanschaffen.

Wel zijn er minimaal vereiste specificaties waar u rekening mee moet houden:

 • Er moet Windows 11 op gedraaid kunnen worden;
 • De batterij moet minimaal 7 uur meegaan;
 • De harde schijf moet minimaal 128 GB groot zijn;
 • Het werkgeheugen moet minimaal 8GB zijn;
 • De harde schijf is een SSD schijf;
 • Er moet Wifi Dual-band 2.4Ghz/5Ghz aanwezig zijn.

Je kunt ervoor kiezen om een laptop te kopen of te huren via The Rent Company. Met dit bedrijf hebben wij afspraken gemaakt over de laptops en de ondersteuning. Zo weet je zeker dat de laptop geschikt is voor gebruik op onze school en kunnen wij ondersteuning bieden als dat nodig is.

Laptops die niet bij The Rent Company gekocht of gehuurd worden kunnen wij beperkt ondersteunen (‘best effort’). Mocht je niet in staat zijn zelf een laptop aan te schaffen of te huren, dan zorgt de school samen met jou voor een passende oplossing waardoor je in ieder geval in staat bent om over een laptop te beschikken. Indien dit voor jou het geval is, richt je dan tot de leerlingenadministratie via leerlingenadministratie@amstelveencollege.nl.

The Rent Company


Bestellen via The Rent Company
Het belang van digitaal onderwijs heeft zich het afgelopen jaar bewezen. Om bij te dragen aan de digitale ontwikkeling van iedere leerling hebben we op het Amstelveen College gekozen om met laptops in de klas te werken. Voor de organisatie hiervan zijn we een samenwerking aangegaan met The Rent Company. De missie van The Rent Company is: ‘Elke leerling toegang geven tot digitaal onderwijs.’ Daarom bieden zij laptops aan tegen huur of koop, met daarbij het Easy4u zekerheidspakket voor service, garantie en schade- en diefstaldekking. Daarmee ben je altijd verzekerd van een werkende laptop in de klas en heb je er geen omkijken meer naar.

Wat zijn de voordelen van een laptop van The Rent Company?

 • De laptops zijn door ons geselecteerd, zo heb je altijd het juiste apparaat;
 • Bij reparatie ligt op school een leenlaptop klaar;
 • De juiste software is door ons geselecteerd en is bij ontvangst al geïnstalleerd op de laptop;
 • Schade- en diefstaldekking is inbegrepen;
 • Bij de laptop wordt standaard een beschermhoes en een oplader meegeleverd.

Alles over het bestellenHet aanbod dat wij voor onze leerlingen hebben geselecteerd vind je terug in deze flyer. In deze flyer wordt ook uitgelegd hoe je kunt bestellen.