Plusprofielen

Bij ons op school kun je in de onderbouw een plusprofiel kiezen. Met een plusprofiel krijgen leerlingen in het eerste jaar in de onderbouw 90 minuten per week extra les in hun favoriete vakken. Je kan kiezen uit de volgende plusprofielen: sport, expressie, bètatalent of ondernemerschap. Leerlingen volgen de lessen van hun plusprofiel niet samen met de leerlingen uit hun klas, maar samen met de leerlingen die zijn toegelaten tot het plusprofiel.

Expressie  
Houd je van zingen, dansen, schilderen en andere creatieve activiteiten? Dan is het plusprofiel expressie wat voor jou. Voorbeelden van activiteiten die worden ondernomen binnen dit plusprofiel zijn: dansen, instrumenten bespelen, fotografie en film maken, theater en musea bezoeken, kunst en vormgeving bestuderen etc. 

Sport  
Sport je graag en wil je misschien later zelfs wel gaan werken in de wereld van sport? Dan is het plusprofiel sport een mooi programma voor jou. Activiteiten zoals racketsport, tennis, watersport, zeilen, surfen, klimmen, skiën, snowboarden of zelfs een wintersportreis zijn vaak onderdeel van het programma binnen dit plusprofiel. Daarnaast leer je binnen dit plusprofiel spel leiden, samenwerken en organiseren.  

Bètatalent  
Word jij enthousiast van het maken van computerspellen, het bezig zijn met robotica, 3d-ontwerpen en heb jij interesse in techniek en natuurwetenschappen? Dan is het plusprofiel bètatalent wel iets voor jou. Binnen dit plusprofiel ga jij aan de slag met natuurkundige, wiskundige en technische thema’s.  

Ondernemerschap  
Ben jij een ondernemer in de dop? Dan is dit zeker iets voor jou. Binnen dit plusprofiel leer je o.a. een eigen bedrijfje op te zetten, leer je jezelf te presenteren, bezoek en leer je meer over bedrijven en leer je bijvoorbeeld meer over reclame maken.